Piaggio motor blokkal szerelt robogók szerviz oldala

Robogó márka kisokos

Ezzel a füllel az a célunk, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy melyik robogó márka honnan is származik és milyen a „belseje”. Ezek az információk tájékoztató jellegűek és 2014 novemberében íródott!

Piaggio – Vespa – Gilera – Aprilia – Scarabeo: természetesen számunkra a fő márka Itáliából érkezik, bár büszkén vallja a Piaggio, hogy Ázsiában (Vietnamban) is készít robogókat! A gyárnak saját fejlesztésűek a robogói és így teljes egészében a konstrukciók is. Piaggio blokkokat szállítanak be versenytársakhoz is!

Yamaha – MBK: a gyár Franciaországban tevékenykedik, így ha vásárolsz egy Yamaha robogót az nagyon nagy valószínűséggel az MBK gyárában készül és egy MBK felírat alatt is valószínűleg ugyan az van mint egy Yamaha felírat alatt.

Kymco: Kwang Yang Motor Co. Taiwan azaz Kína egy része. Elég népszerű márka nyugat-európában, nálunk új példányokat nem igazán lehet kapni. Bár ez cáfolandó lehet, mert látok itt-ott kereskedésekben új példányokat is! Viszont az ára is változott és felfelé. Míg 2007-ben fele annyiba került mint egy Piaggio, mostanra szinte egy árban vannak. A minőségéről nem tudok se jót se rosszat írni, mert új darabok nem nagyon vannak nagy számban Magyarország területén!

4t olajszűrők:

125 régi blokkosba pl Piaggio Liberty 125 vagy Vespa et4 125-be valóak: Champion COF-081

125-200-250 új L.E.A.D.E.R. (Piaggio Liberty 125, Vespa et4 125-150 vagy QUASAR blokkosba Piaggio Liberty 250, Vespa GTS 250 valóak: Champion COF-083