Piaggio motor blokkal szerelt robogók szerviz oldala

Magunkról

Oldalunk 2012. májusában indult,hogy ezzel segítse a magyarországi robogós társadalmat.

Ha szervizre, jótanácsra, robogó választásra, gumi javításra van szükséged írj bátran, átirányítunk a megfelelő személyhez !

(piaggio(kukac)piaggioservice.hu) !

2018. január 25

  • 2 ütemű robogókba Petronas Syntium Moto 2 SP olajat vagy Elf Scooter Street Max 2t Full synth olajat ajánlunk! Fontosnak tartjuk a teljesen szintetikus olajokat, hisz magas fordulaton használjuk nap mint nap a robogóinkat és ezzel elkerülhetőek a megragadások, a főtengely csapágyak cseréi! Viszont egyáltalán nem garantált egyik hiba lehetőség elkerülhetősége sem!! A tapasztalatom alapján megfelelő olajjal 30-40.000 km is elrobogózható normál használat mellet egy dugattyú!
  • 4 ütemű robogókba Petronas Syntium Moto 4 SP 5w40 vagy Elf Scooter Maxi City 5w40 vagy MOTUL Scooter Power 5w40 olajat ajánlunk! Mindhárom kenőanyag  API SL  JASO MA-MA2 teljesítmény szintet eléri vagy meghaladja!!

2012-2016 A kétütemű robogókba full synth eni i-Ride 2T olajokat, a négyütemű robogókba pedig eni i-Ride 4T 5w40 viszkozítású vagy  Selénia Hi-Tech Scooter 5w40 olajokat ajánlunk! 

Eni i-ride-atvaltasi-tablazat itt található! Logo_ENI 

Ha régebbi robogód van ami 2000-es évjárat elötti, például egy Piaggio Sfera vagy egy Aprilia Scarabeo abba se tegyél „régi motorokba” való olajat, Arol 2t-t vagy ÖMV 2t olajat, hanem legalább félszintetikus olaj kerüljön bele!

 

4 ütemű blokk felújítása:

2011.nyarán megállt egy Piaggio Liberty 125-ös motor,ebben 65.000 kmvolt. Sajnos a dugattyú beleért a szelepbe és egy óriási lukat fúrt oda. Lehet a vezérműlánc kiszáradt vagy nem kapott kenést és ezért történt mindez.

Itt már nem úszhatjuk meg olyan mérsékelt áron a javítást mint egy 2 ütemű motornál.

Kell egy új dugó,hozzá hengermunka,szelepfedél,hengerfej,tömítések,szimeringek és persze olaj szűrővel. Itt át kell gondolni,hogy mire kell a motor,ha tovább szeretnéd használni, mert véleményem szerint csak akkor éri meg,ha le van vizsgáztatva és legalább még vagy 12-15.000 km-ert használod,hogy kihasználjad belőle a belefektetett energiát,munkaköltséget!